A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство "ЕКОСОЛОТВИНО"
Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області

"Чисто не там, де прибирають, а там де не смітять!"

Дата: 27.03.2024 10:08
Кількість переглядів: 151

Кожна людина є господарем у власному домі – це стосується не лише власної оселі, а й благоустрою кожного населеного пункту, та й держави загалом. Проте, мало хто це усвідомлює, а тим більше виконує. Благоустрій наших населених пунктів – це питання, яке повинне стосуватися кожного мешканця. Залишатися байдужим та чекати, що хтось прибере замість нас є просто недопустимо.

Люди, яким пощастило подорожувати іншими країнами, особливо Європою, повертаючись додому, часто підкреслюють одне з найсильніших вражень: «Там дуже чисто!». Навіть не виїжджаючи за кордон, наші  співвітчизники помічають, що на вулицях великих міст дуже багато сміття, у передмісті велике скупчення відходів. Зрештою, проблема чистоти вулиць є дуже актуальною.

Багатьом людям не байдуже, як виглядає їхнє помешкання. Усі намагаються зробити його затишнішим та чистішим, але чомусь ці намагання поширюються тільки на власний будинок або квартиру. Під’їзди, вулиці, парки часто залишаються поза увагою людей. Але наша територіальна громада – такий самий дім, як власна кімната.

Іноді доводиться бачити насправді шокуючі приклади недбальства. Попри всі стереотипи щодо того, які люди є неохайними та некультурними, джерелом сміття на вулиці часто стають найнеочікуваніші верстви населення. Так, мама, гуляючи з малечею, може запросто викинути серветку на асфальт, солідний чоловік, отримавши рекламку і прочитавши її, кидає папірець собі просто під ноги. Такі випадки не виняток, а результат спостережень багатьох людей, не байдужих до обличчя рідного містечка.

Пам’ятаймо чудове правило: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять! Хоч якою буде робота комунальних служб, із тотальним недбальством і безкультур’ям їм не впоратись. Прикро дивитися, коли зеленіє трава, цвітуть квіти і на цій красі − гори сміття. Тому чистота нашої громади залежить від кожного з нас.

Чистота – це не тільки запорука здоров’я, це ще й прояв моральності людини. Неправий той, хто думає, що прибирати це не його обов’язок. Кожна вихована людина має дбати про добробут та чистоту не лише свого власного дому та двору, але й має дбати про інші території поза межами двору: вулиць, якими ходить; лісів та берегів, де відпочиває. Тому не слід перекладати спільну проблему на чиїсь плечі.

Нині, всім нам, варто вчитися дбати про належний екологічний та санітарний стан селища, щоб всі були задоволені, щасливі та здорові.

Тож, шановні мешканці Солотвинської територіальної громади, давайте не смітити там, де живемо, і поводитися із сміттям, відповідно до чинного законодавства, адже від нас самих залежить благоустрій громади!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень